Opdagelsen af de fem tibetanere

De fem tibetanere er i mange tusinde år blevet dyrket af tibetanske munke. Munkene levede isoleret fra omverdenen og de tibetanske øvelser var derfor aldrig blevet udbredt til resten af verdenen. Dette ændrede sig dog, da den pensioneret Oberst Bradford besluttede sig for at opsøge de tibetanske munke, da de eftersignede skulle kende hemmeligheden om ungdommens kilde.

Oberst Bradford havde gjort tjeneste Hans Majestæts diplomatiske korps, og var nogle år før sin pension udstationeret i Indien. Her havde han fra de indførte hørt, at en flok tibetanske præster, som levede i fjerne dele af Himalaya, havde kendskab til hemmeligheden om ungdommens kilde. Mænd som havde besøgt klosteret var kommet tilbage med genvandt sundhed, styrke og kraft.

Obersten var ikke blevet yngre med årene, og ideen om ungdommens kilde gjorde ham mere og mere tændt. Efter flere måneders overvejelse besluttede Bradford at tage afsted til Himalaya, i jagten på den ældgamle hemmelighed. Det var en lang rejse og ingen af de lokale vidste præcis hvor klosteret lå. Efter flere måneders farefuld rejsen fandt obersten endelig frem til klosteret. Han blev lukket ind og blev hurtigt introduceret til de fem tibetanere.

Efter bare få uger i klosteret følte obersten sig yngre. Stokken som han før havde brug for hver gang han skulle gå, var nu kun nødvendig når han skulle bestige bjergene omkring klosteret. Bradford opholdte sig i klosteret i flere måneder, før han vendte snuden hjemad.

Udbredelsen til Vesten

Efter hjemkomsten tog Oberst Bradford kontakt til sin gamle ven, Peter Kelder. Peter var imponeret over oberstens historie, og begyndte selv på øvelserne. Det varede ikke mange uger før også han kunne mærke de mange positive virkninger.

Peter Kelder ville gerne dele de tibetanske øvelser med andre mennesker, og overtalte Bradford til at undervise andre.

Obersten gik med på tre betingelser. For det første skulle holdet bestå af et rimmeligt gennemsnit af både mænd og kvinder fra forskellige professioner. Altså skulle både arbejdere, akademikere samt selvstædige være en del af holdet. For det andet skulle alle være mindst 50 år. Dette er selvom øvelserne er ligeså velegnet til yngre menneske. For det tredje måtte holdet maksimalt bestå 15 deltagere. Et hold blev hurtigt samlet og fik navnet, Himalayaklubben.

Alle deltagere oplevede hurtig resultater. Ikke nok med at de havde forbedret deres form, de følte sig også yngre. Obersten fortsatte undervisningen i kurset nogle måneder og dragede så ud i verden. Han holdte foredrag om hans mange overlevelser og sine erfaringer med de tibetanske øvelser.

Bogen om de fem tibetanere

De fem tibetanere blev for alvor udbredt i den vestlige verden, da Peter Kelder, en gammel ven af Oberst Bradford skrev en bog om øvelserne. Vi anbefaler på det kraftigste at læse bogen, som kan <købes her>.